Activitati istete-proiecte indraznete

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

Asociaţia de părinți „Școala Gimnazială Elena Doamna, Tecuci” organizează evenimentul „Fetele creează animale de companie cu un microbit” https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/2477, eveniment  de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor din clasele a II-a A  și se desfășoară în perioada 7 – 9 octombrie 2019, în incinta școlii, alături de cadrul didactic, părinţi şi alţi invitaţi.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/  susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5 – 20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Evenimentul „Fetele creează animale de companie cu un microbit” constă într-o activitate practică care va fi desfășurată și coordonată de profesor Lefter Adriana Silvica împreună elevele din clasa a II-a A. Aceasta activitate se va desfăşura pe parcursul a trei zile, începând cu data de 7 octombrie 2019, şi va avea drept grup țintă cele 17 fete din clasa a II-a, cu vârste cuprinse între 8 – 9 ani. Activitatea vizează dezvoltarea competentelor digitale și de programare simplă a unui microbit, dezvoltarea inteligenţei emoţionale, de identificare a emoțiilor și dezvoltarea competențelor artistice, de utilizarea corectă şi creativă a hârtiei. Fetele vor avea sarcina să realizeze creativ animalele preferate din hârtie sub diverse forme, mărimi şi faţa animalului să o programeze pe un microbit, exprimând stări diverse, stări specifice animalului realizat.

Rezultatele așteptate în urma utilizării microbit-ului sunt:

– înțelegerea principiilor simple de bază ale programării;

– programarea simplă şi cu mesaj a unui microbit.

„Meet and Code pentru clasa și şcoala noastră înseamnă un prim pas către dezvoltarea digitala și spre comunitatea europeană. Am iniţiat un astfel de eveniment și l-am dedicat fetelor, deoarece la nivel mondial genul feminin este subreprezentat în mod semnificativ în domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică), ceea ce face să fie și mai important să le arătăm fetelor, în special, că învățarea programării nu este doar extrem de benefică, dar poate fi și distractivă. Implicarea mea în astfel de evenimente se datorează faptului că îmi doresc să le ofer elevilor mei oportunităţi egale cu ale altor elevi din şcolile europene, fiind pasionată de programare si tehnologie” – Adriana Silvica Lefter, profesor coordonator.

Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.

La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 euro. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din țară, aici – https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul „Empowering a Generation”, Meet and Code încurajează organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului „The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat.

Asociația Techsoup, Compania SAP, organizația nonprofit germană Haus des Stiftens gGmbH și ceilalți parteneri ai rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code. Aceasta sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de țări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.

Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

 

Asociaţia de părinţi „Şcoala Gimnazială Elena Doamna, Tecuci”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce știm despre sunet?

 Este foarte interesant să le predăm elevilor despre sunet, când sunete sunt permanent în jurul nostru! Dar cum îi facem să înțeleagă cum „c...